Salmon with lemon hollandaise, asparagus and rice

Salmon with lemon hollandaise, asparagus and rice

4.4 98 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

Hollandaise sauce
  • water
    15 g
  • freshly squeezed lemon juice
    30 g
  • unsalted butter cut into pieces
    225 g
  • egg yolks
    4
  • sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
Salmon, asparagus and rice
  • fresh coriander or flat-leaf parsley, leaves only
    30 g
  • lemon zested, no white pith, plus 1 tbsp of lemon juice
    1
  • jasmine rice
    285 g
  • water
    1000 g
  • onion powder
    1 tsp
  • garlic powder
    ½ tsp
  • sea salt plus extra to season
    ½ tsp
  • asparagus or broccoli florets, trimmed
    340 g
  • fresh skinless, boneless salmon fillets (approx. 3 cm thick)
    450 g
  • ground black pepper to season

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 672 mg
Białko 33 g
Kalorie 3778 kJ / 903 kcal
Tłuszcz 58 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 32 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...