Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ - 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 garlic clove
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into halves
- 2 sprigs fresh coriander, stems and leaves
- 1 tbsp lemon juice or lime juice
- 2 tsp honey
- 1 tbsp soy sauce
- 1 tbsp olive oil
- ¼ tsp Szechuan peppercorns
- ½ tsp Chinese five spice
- 60 g raw cashew nuts
- 1 pinch sea salt
- 500 g water
- 4 fresh boneless salmon fillets (approx. 500-600 g total) (see Tips)
- 150 g zucchini, cut into batons (1 x 7 cm)
- 1 bunch broccolini (approx. 150 g), trimmed and cut into halves
- 150 g bok choy, cut into thirds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1924.5 kJ / 458.2 kcal
- Białko
- 42.2 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 28.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 479.9 mg
Alternatywne przepisy
Coconut poached chicken salad
45min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30 Min
Prawn and chicken laksa
40min
Moroccan chicken and cauliflower cous cous
25min
Thai beef salad
1 Std. 15 Min
Sticky chicken
24h 35min
Lamb with pumpkin and lentils
50min
Miso fish with Asian greens
24h 45min
Steamed white fish with tomato and Indian spices
40min
Chilli lime prawns with soba noodles
25min
Fish with ginger lime sauce
35 Min
Warm satay chicken salad
55min