Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g peanut oil
- 110 g red curry paste (see Tips)
- 55 g brown sugar
- 55 g fish sauce
- 40 g tamarind paste (see Tips)
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 400 g water
- 4 skinless, firm white fish fillets (approx. 200 g each), cut into pieces (approx. 8 cm x 10 cm)
- 200 g green beans, cut into pieces (3 cm)
- 125 g fresh baby corn, cut into pieces (2 cm)
- 270 g coconut cream
- fresh coriander leaves, for garnishing
- fresh kaffir lime leaves, cut into thin strips, for garnishing
- cooked rice (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2412.5 kJ / 574.4 kcal
- Białko
- 36.3 g
- Węglowodany
- 29.9 g
- Tłuszcz
- 34.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.7 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 2955 mg
Alternatywne przepisy
Thai red chicken curry
30 min
Thai green chicken curry
30 min
Coconut fish curry
1 Std. 10 Min
Coconut turmeric fish curry
40 min
Fish with ginger lime sauce
35 min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1h 45min
Prawn and chicken laksa
40 min
Chilli crab pasta
35 min
Smoked trout pasta with lemon and capers
35 min
Fish tacos with Kewpie mayonnaise
1 Std. 30 Min
Chiang Mai noodles
25 min
Curry laksa
45min