Pasta integrale con ragù di verdure e frittatina

Pasta integrale con ragù di verdure e frittatina

4.4 23 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    4 - 5 rametti
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi
    60 g
  • uova
    4
  • di sale
    2 cucchiaini
  • di zucchine a pezzi (2 cm)
    150 g
  • cipollotti a pezzi
    2
  • spicchio di aglio (opcjonalnie)
    1
  • di cipolle a pezzi (3-4 cm)
    20 g
  • di gambo di sedano a pezzi (3-4 cm)
    80 g
  • di carota (opcjonalnie) pelata e a pezzi (3-4 cm)
    40 g
  • di basilico fresco lavate ed asciugate
    3 - 5 foglie
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di polpa di pomodoro fresca o in scatola
    400 g
  • di acqua
    100 g
  • di pasta integrale corta, formato a piacere
    320 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 513.3 kcal / 2147.3 kJ
Białko 25.8 g
Tłuszcz 18.3 g
Węglowodany 59.8 g
Błonnik 10.1 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Sód 1463.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...