Geschmortes Kalbsragout

Geschmortes Kalbsragout

4.1 15 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehe
    1
  • Thymian, frisch abgezupft
    1 Zweig
  • Lorbeerblätter, getrocknet
    2
  • Staudensellerie Stange, in Stücken (1,5 cm)
    1
  • Peterli, glattblättrig abgezupft
    1 Bund
  • Lauch in Scheiben (1,5 cm)
    100 g
  • Rüebli in Scheiben (1,5 cm)
    150 g
  • Salz
    1 TL
  • weisser Pfeffer, gemahlen
    1 TL
  • Wasser
    900 g
  • Kalbsschulter in
    Würfel (2–3 cm)
    1000 g
  • Champignons, frisch halbiert oder geviertelt
    500 g
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Mehl
    50 g
  • Rahm
    100 g
  • Eigelb
    2

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 454 kcal / 1892 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...