Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zweig Thymian, frisch, abgezupft
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 1 Staudensellerie, Stange, in Stücken (1,5 cm)
- 1 Bund Peterli, glattblättrig, abgezupft
- 100 g Lauch, in Scheiben (1,5 cm)
- 150 g Rüebli, in Scheiben (1,5 cm)
- 1 TL Salz
- 1 TL weisser Pfeffer, gemahlen
- 900 g Wasser
-
1000
g Kalbsschulter, in
Würfel (2–3 cm) - 500 g Champignons, frisch, halbiert oder geviertelt
- 50 g Butter, in Stücken
- 50 g Mehl
- 100 g Rahm
- 2 Eigelb
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1892 kJ / 454 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poulet-Eintopf mit Senfsauce
40 min
Hackbraten mit Pilzen
1 Std. 30 Min
Hackbällchen in Tomatensauce mit Kartoffelstock (8 Portionen)
1 Std. 30 Min
Lachs auf Rahmkabis mit Petersilienkartoffeln
1h 10 min
Boeuf Bourguignon
2 godz.
Stroganoff
45 min
Coq au vin
2 godz.
Rindsvoressen
1 Std. 50 Min
Schweinsnierstück mit Katoffelstock
1 Std. 30 Min
Kalbsrahmgulasch mit Steinpilzen
1 Std. 30 Min
Züri-Gschnätzlets
50 min
Forellen mit Gemüsereis
45 min