Gefüllte Peperoni mit Reis und Tomatensauce

Gefüllte Peperoni mit Reis und Tomatensauce

3.9 38 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

Paprikaschoten mit Reis
  • Zwiebeln halbiert
    70 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Rindshackfleisch
    300 g
  • Toastbrot geviertelt
    2 Scheiben
  • Senf
    20 g
  • Salz
    ½ TL
  • Paprika edelsüss
    1 TL
  • Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Ei
    1
  • Peperoni, gemischt Deckel mit Stiel abgeschnitten, entkernt
    4
  • Wasser
    1200 g
  • Gemüse-Bouillon
    2 geh. TL
    2 Gemüsebouillonwürfel
  • Reis
    250 g
Tomatensauce und Fertigstellung
  • Butter in Stücken
    40 g
  • Weizenmehl
    40 g
  • Passierte Tomaten
    500 g
  • Tomatenpurée
    50 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Zucker
    1 TL
  • Zitronensaft
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 629 kcal / 2633 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 77 g
Błonnik 8.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...