![Kalbsrahmgulasch mit Steinpilzen Kalbsrahmgulasch mit Steinpilzen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f2f2c388-8138-4106-bcc6-e5652cc35d89/Derivates/9324a26d-5c7c-4bf3-88ff-d6b0a9613620.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Steinpilze, getrocknet
- 200 g Vollrahm
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 2 EL Olivenöl
- 800 g Kalbsvoressen, z. B. Hals, Schulter
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 EL Mehl
- 300 g Wasser
- 100 g Weisswein
- 1 Fleischbouillonwürfel (für 0,5 l)
- 2 EL Maisstärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 2056 kJ / 494 kcal
- Białko
- 44.3 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Bündner Gerstensuppe
55 min
Züri-Gschnätzlets
50 Min
Peperoni-Poulet-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40 min
Boeuf Bourguignon
2 Std.
Stroganoff
45 Min
Coq au vin
2 Std.
Schweinsnierstück mit Katoffelstock
1 godz. 30 min
Rindsstroganoff
45 Min
Rindsvoressen
1 Std. 50 Min
Fleischvögel mit Gemüse
1 Std.
Poulet mit Spargeln und Reis an Weisswein-Specksauce
45 Min
Poulet-Piccata auf Ratatouille
40 min