![Pouletbrustfilet mit Pilzen und Gemüse Pouletbrustfilet mit Pilzen und Gemüse](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/56BF6A8A-EBD1-4373-BFD3-F1E86031389D/Derivates/1B7B5AB6-93BC-4C7B-A5D0-1F02CAC1ADBE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 2 TL feinkörniges Salz
- 300 g Kartoffeln, geschält und in Stücken (3-4 cm)
- 2 Pouletbrustfilets, enthäutet (150-200 g), in Streifen (1 cm)
- ½ Zitrone, BIO, nur geraffelte Schale und Saft
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 50 g Schalotten
- 30 g Olivenöl, nativ
- 150 g Champignons, frisch, in Scheiben
- 30 g Weisswein, trocken
- 100 g Sojarahm
- 1 - 2 Prisen Muskatnuss, gemahlen
- schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen, nach Belieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2535 kJ / 606 kcal
- Białko
- 53 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orangen-Truthahn mit Kartoffeln und Kohlrabi
40min
Poulet-Pilaw
45 min
Klassische Lasagne
2h 5min
Boeuf Bourguignon
2h
Pouletbrustfilet mit Zucchetti-Topping
50 Min
Geschmortes Kalbsragout
2h 10 min.
Poulet mit Kartoffelstock
1 Std. 15 Min
Peperoni-Poulet-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40min
Pouletbrust alla pizzaiola
55 min
Pennette mit Safran und Crevetten
30 Min
Hackfleisch-Linsen-Eintopf mit Kartoffelstock
50 Min
Rindsvoressen
1 godz. 50 min