Pouletfrikassee mit Spargel

Pouletfrikassee mit Spargel

4.7 33 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 TL
  • pflanzliches Öl
    1 TL
  • Reis
    350 g
  • Wasser
    1300 g
  • Karotten in Scheiben (5 mm)
    100 g
  • Staudensellerie in Stücken (3 cm)
    100 g
  • Spargel in mundgerechten Stücken
    300 g
  • grüne Erbsen, frisch oder TK
    150 g
  • Pouletbrustfilets, ohne Haut
    800 g
  • Champignons, frisch ggf. halbiert oder geviertelt
    100 g
  • Butter
    70 g
  • Weizenmehl
    60 g
  • Hühnerbouillon Paste
    2 geh. TL
    2 Hühnerbouillonwürfel
  • Zitronensaft
    2 TL
  • Worcestershire Sauce
    1 TL
  • Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Rahm
    150 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 593 kcal / 2480 kJ
Białko 41 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...