Klassische Lasagne

Klassische Lasagne

4.7 81 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
6 Portionen

Składniki

Zubereitung
  • Parmesan in Stücken (1 cm)
    100 g
Bolognese-Sauce
  • Rosmarin, frisch Blätter abgezupft
    4 Stängel
  • Majoran, frisch Blätter abgezupft
    4 Stängel
  • Knoblauchzehen
    2
  • Frühlingszwiebeln in Stücken (3 cm)
    70 g
  • Karotten in Stücken (3 cm)
    200 g
  • Knollensellerie in Stücken (3 cm)
    200 g
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    40 g
  • Hackfleisch, gemischt
    600 g
  • Salz
    1 ¼ TL
  • Tomatenpurée
    100 g
  • Rotwein
    250 g
  • Wasser
    300 g
  • Fleischbouillonwürfel (für 0,5 l)
    1
  • Pfeffer
    2 Prisen
Bechamel-Sauce
  • Milch
    600 g
  • Butter
    60 g
  • Mehl
    60 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
Lasagne-Zubereitung
  • Lasagneblätter, getrocknet (250 g)
    15

Wartości odżywcze na 1 Portionen

Kalorie 399 kcal / 1669 kJ
Białko 8.5 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 56 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...