
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Olivenöl
- 15 g Weissmehl
- 100 g Zwiebeln in Stücken
- 200 g Karotten in Stücken
- 2 Knoblauchzehen
- 2 EL Senf z. B. Dijonsenf
- 1 EL Thymianblätter, frisch
- 500 g Kartoffeln, festkochend mit Haut, in Würfeln (3 cm)
- 150 g Wasser
-
1
TL Hühnerbouillon
lub 1 Hühnerbouillonwürfel (für 0,5 l) zerbröckelt - ½ - 1 TL feinkörniges Salz nach Belieben
- 2 - 3 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen nach Belieben
- 800 g Pouletbrustfilets, ohne Haut in Stücken (4 cm)
- 100 g Rahm, mind. 30% Fettgehalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 340 kcal / 1419 kJ
- Białko
- 35 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Węglowodany
- 20 g
- Błonnik
- 2.7 g