![Rindsstroganoff Rindsstroganoff](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/339632BA-64F1-41B9-8039-1328C3FFAE46/Derivates/94f0ab5b-95dd-42c0-8c0e-68133b020f6a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Olivenöl
- 120 g Zwiebeln, in Vierteln
- 2 Knoblauchzehen
- 700 g Rindsroastbeef, in Streifen (ca. 7 x 1,5 cm)
- 140 g Tomatenpurée
- 300 g Champignons, frisch, in Scheiben
- 1 TL feinkörniges Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 200 g Rahm, mind. 30% Fettgehalt
- 8 - 10 Zweigchen frische Petersilie, zerhackt, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1506 kJ / 360 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 34 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Züri-Gschnätzlets
50min
Gefüllte Peperoni mit Reis und Tomatensauce
1h
Schnelles Thai-Curry mit Poulet
40min
Peperoni-Poulet-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40min
Poulet-Pilaw
45 min
Gulaschsuppe
1u. 5min
Rindsvoressen mit Semmelknödeln
1h 30min
Rindsvoressen
1h 50min
Fleischvögel mit Gemüse
1h
Ghackets mit Hörnli
30min
Kalbsrahmgulasch mit Steinpilzen
1h 30min
Poulet mit Spargeln und Reis an Weisswein-Specksauce
45 min