![Rindfleischragout auf Selleriepüree Rindfleischragout auf Selleriepüree](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F396F767-0DE4-4AB9-9C5B-A32884FB7FA6/Derivates/DA6106C9-B843-4785-8F52-72D8A5BB8C95.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g pflanzliches Öl
- 600 g Rindsgulasch
- 200 g Champignons, frisch, in Scheiben (5 mm)
- 1 rote Peperoni (150 g), in Würfeln (2 cm)
-
2
geh. TL Gemüsebouillon Paste
lub 2 Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l) - 1 TL Johannisbrotkernmehl
- 2 TL Senf
- 2 TL Paprika edelsüss
- ½ TL Pfeffer, gemahlen
- 150 g Sauerrahm
- 100 g Tomatenpurée
- 150 g Wasser
- 400 g Knollensellerie, in Stücken
- 300 g Petersilienwurzel, in Stücken
- 1 TL Salz
- ¼ TL Muskatnuss, gemahlen
- 50 g Butter, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2222 kJ / 530 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 10.4 g
Alternatywne przepisy
Lachs mit Fenchel-Apfel-Salat
1 godz. 20 min
Coq au vin
2 godz.
Spaghetti Bolognese
40min
Gulaschsuppe
1u. 5min
Geschmortes Kalbsragout
2 godz. 10 min
Fleischbällchen in spanischer Sauce
55 min
Karotten-Hackbällchen mit Ratatouille
35min
Trutenrollen mit Gorgonzola
1h
Rindsvoressen
1h 50min
Lachs mit Gemüse-Couscous
40min
Poulet mit Kartoffelstock
1h 15min
Filetsteaks mit Pfeffersauce und Knusper-Kartoffel-Püree
1h