Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g d'huile d'olive
- 1 gousse d'ail
- 60 g de filets d'anchois à l'huile, rincés et égouttés
- 200 g d'olives noires
- 100 g de câpres au vinaigre
- le jus d'un citron jaune
- 1 c. à soupe de cognac
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 581 kJ / 140 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 1.1 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tapenade de tomates
5 dk
Pissaladière
2h 10min
Gaspacho
12 Std.
Sauce rouille
10 dk
Fougasse aux grattons
2 Std.
Aïoli traditionnel
10 dk
Papeton d'aubergine et son coulis de tomates
2 Std.
Caviar d'aubergine "express"
20 Min
Tapenade de Marseille
15 Min
Tapenade
10 dk
Anchoïade
15 Min
Tapenades variées
10 dk