Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'échalotes
- 1 gousse d'ail
- 2 c. à café d'huile d'olive
- 1 branche de thym frais
- 1 feuille de laurier frais
- 1 c. à café rase de piment d'Espelette
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1000 g de tomates bien mûres, coupées en quatre
- 1 bouquet de basilic frais, effeuillé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 284 kJ / 68 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de tomates et courgettes
55 min
Soupe de laitue
35min
Soupe de tomate aux copeaux de jambon de Bayonne
35min
Crème de courgette au bleu
25min
Soupe de tomate aux vermicelles
30min
Potage au poireau
30min
Velouté de tomates à la crème
35min
Velouté de tomate
30min
Velouté d'endives aux noix de saint-jacques
55 min
Crème d'endive au colombo
30min
Velouté d'endive
35min
Crème de carotte
30min