Urządzenia i Akcesoria
Aïoli traditionnel
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
10 portions
Składniki
-
300 g d'huile d'olive extra vierge
-
40 g d'ail
-
2 jaunes d'œufs
-
20 g de jus de citron (½ citron env.)
-
½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
-
1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
1 g
Kalorie
1186 kJ /
288 kcal
Tłuszcz
31 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sauces à dipper
11 Przepisów
Francja
Francja
Może spodoba Ci się również...
Tapenade
10 min
Anchoïade
15 min
Sauce rouille
10 min
Rouille
10 min
Aïoli
10 min
Oreillettes
3 godz. 40 min
Tellines en persillade
1 godz. 30 min
Soupe de poisson de roche - Sébastien Richard
12 godz.
Pompes à l'huile
3 godz.
Cabillaud façon aïoli
1 godz.
Fougasse aux grattons
2 godz.
La daube niçoise
13 godz. 20 min