Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 100 g de carotte, coupée en tronçons (2-3 cm env.)
- 100 g de poireau, coupé en tronçons (2-3 cm env.)
- 100 g de navet, coupé en cubes (2 cm env.)
- 100 g de lardons fumés
- 1000 g d'eau
- 100 g de pommes de terre, coupées en dés (1 cm env.)
- 1 branche de thym frais
- 1 feuille de laurier
- 1 c. à café de sel fin, non raffiné de préférence, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à café de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de chou vert, coupé en lanières
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 554 kJ / 132 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de haricots blancs
20 min
Potage Saint-Germain
45 Min
Soupe danoise aux pois cassés
1j
Soupe des hortillons
1 Std. 15 Min
Soupe paysanne express
45 Min
Soupe de blette
35 Min
Soupe poireaux-pommes de terre au fenouil
40 min
Potage au poireau
30 min
Soupe paysanne au lard
55 Min
Soupe au chou vert, châtaignes et lardons
45 Min
Velouté d'épinards au chèvre
35 Min
La soupe aux choux... ça sent le jardin !
1 godz. 5 min