
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon coupé en deux
- 100 g de carotte coupée en tronçons (2-3 cm env.)
- 100 g de poireau coupé en tronçons (2-3 cm env.)
- 100 g de navet coupé en cubes (2 cm env.)
- 100 g de lardons fumés
- 1000 g d'eau
- 100 g de pommes de terre coupées en dés (1 cm env.)
- 1 branche de thym frais
- 1 feuille de laurier
- 1 c. à café de sel fin, non raffiné de préférence, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à café de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de chou vert coupé en lanières
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 132 kcal / 554 kJ
- Białko
- 7 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 11 g