Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 oz shallots, cut into pieces
- 4 garlic cloves
- 1 oz ginger, peeled, sliced in thin rounds
- ½ oz vegetable oil
- 1 red chili pepper, destemmed and deseeded, plus extra, thinly sliced, to garnish
- 13 ½ oz canned coconut milk
- 12 oz water
-
1
tsp vegetable stock paste
lub 1 vegetable stock cube, crumbled - 1 tbsp red curry paste
- 10 ½ oz sweet potatoes, peeled, diced (½ in.)
- ½ oz lime juice
- 1 oz dark brown sugar
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 7 oz cherry tomatoes, halved
- 1 ½ oz fresh baby spinach
- 16 oz white fish fillets, skinless (e.g. cod, seabass), cut into pieces (1-1½ in.)
- fresh cilantro, chopped, to garnish
- 1 lime, cut into wedges
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1318.1 kJ / 315 kcal
- Białko
- 19.1 g
- Węglowodany
- 25.9 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 490.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spicy Szechuan Shrimp and Broccoli
40 Min
Moroccan Salmon with Lemony Couscous and Vegetable Soup
1 Std.
Fragrant Coconut Fish Soup with Sweet Potato
35min
Smoked Salmon Lemon Pasta
35min
Chicken and Bulgur Soup
40 Min
Mussels in Turmeric and Ginger Broth
20 min
Mediterranean Shrimp and Orzo Soup
1h 5min
Pumpkin Soup with Crispy Chickpeas
1 Std.
Steamed Whole Fish
45min
Green Asparagus Soup with Spicy Pine Nuts
1h 10min
Thai Fish Curry
50 Min
Mantou Buns with Butternut Squash Soup
55min