Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz yellow onion, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 1 oz fresh ginger, peeled, cut into pieces
- 1 oz coconut oil
- ½ oz tomato paste
- 1 tsp dried red chili flakes
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 14 oz sweet potatoes, diced (1 in.)
- 7 oz crushed tomatoes
- 5 oz creamy peanut butter
- 1 ½ tsp chicken stock paste
- 1 tsp salt
- ⅛ tsp ground black pepper
- 21 oz water
- 14 oz chicken thighs, boneless and skinless, diced (2 in.)
- 15 oz canned chickpeas, drained, not rinsed
- 3 oz Swiss chard, roughly chopped
- cooked rice, to serve (see Tip) (opcjonalnie)
- 2 oz unsalted peanuts, roasted, chopped, to garnish
- ¼ bunch cilantro leaves, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2126.9 kJ / 508.4 kcal
- Białko
- 24.7 g
- Węglowodany
- 43.7 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 10.6 g
- Sód
- 819.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tex-Mex Bowl
50 min.
Tuscan White Bean Stew
1hod.
Orange Salmon with Broccoli Couscous
35min
Lemon Ricotta Pasta with Chicken
35min
Broccoli Red Lentil Soup
25min
Spring Vegetable Quiche with Sweet Potato Crust
1hod. 45min
Chickpea Ratatouille
1hod.
Slow Cooked White Chicken Chili
2sa 10 dk
Tex-Mex Chicken and Quinoa Salad
30min
Fragrant Chicken Curry Second Bowl
1hod.
Wild Rice Salad with Miso Vinaigrette
1 godz. 15 min
Citrus Salad with Mint Vinaigrette
30min