Manhattan Clam Chowder

Manhattan Clam Chowder

4.3 25 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

  • unsalted butter
    1 oz
  • thick cut bacon diced (approx. ¼ in.)
    3 oz
  • yellow onions quartered (approx. 1 large)
    9 oz
  • celery cut into 1 in. pieces (approx. 2 stalks)
    3 oz
  • carrots cut into 1 in. pieces (approx. 1 medium carrot)
    3 oz
  • garlic cloves
    2
  • cayenne pepper to taste
    ½ tsp
  • dried chili flakes to taste
    ¼ tsp
  • canned chopped clams (3 x 6.5 oz cans), reserve the clam juice
    19 ½ oz
  • Yukon gold potatoes cubed
    9 oz
  • canned crushed tomatoes
    28 oz
  • clam juice as needed
    12 - 15 oz
  • fresh thyme leaves only (approx. 20 leaves)
    3 sprigs
  • fine sea salt to taste
    ½ tsp
  • ground black pepper to taste
    1 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 818 mg
Białko 28 g
Kalorie 1351 kJ / 323 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 4.6 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...