Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 green onions (4 whole, 2 cut into pieces)
- 2 whole fish, gutted, cleaned, e.g. Branzino (approx. 24-32 oz total)
- 1 tsp salt
- 2 ½ oz ginger, peeled (2 oz thinly sliced, 0.5 oz cut into ¼ in. pieces)
- 6 garlic cloves
- ½ oz cilantro leaves
- ½ tsp dried chili flakes, to taste
- 1 tbsp black bean chili sauce
- 2 tsp rice wine
- 2 tsp sesame oil
- 20 oz water
- fresh cilantro leaves, to garnish
- 1 lime, cut into wedges
- Chinese chives, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 619 kJ / 148 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry Fish
35min
Thai Steamed Fish With Lime
30 分钟
Stir-Fried Vegetables
15 分钟
Steamed Whole Fish
45 min
Stir-Fried Vegetables (TM5 Metric)
10 分钟
Chicken porridge with century egg
30 分钟
Kaiyang Cabbage (Savory Stir-Fried Cabbage)
35min
Curry Chicken
1 Std.
Savory Rice Porridge (Congee)
35min
Spaghetti with Clams, Mushrooms and Artichokes
50 分钟
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 min
Thai Style Fried Mee Hoon
30 分钟