Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 green onions (4 whole, 2 cut into pieces)
- 2 whole fish, gutted, cleaned, e.g. Branzino (approx. 24-32 oz total)
- 1 tsp salt
- 2 ½ oz ginger, peeled (2 oz thinly sliced, 0.5 oz cut into ¼ in. pieces)
- 6 garlic cloves
- ½ oz cilantro leaves
- ½ tsp dried chili flakes, to taste
- 1 tbsp black bean chili sauce
- 2 tsp rice wine
- 2 tsp sesame oil
- 20 oz water
- fresh cilantro leaves, to garnish
- 1 lime, cut into wedges
- Chinese chives, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 619 kJ / 148 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sweet And Sour Prawns
25 min
Savory Rice Porridge (Congee)
35min
Thai Fish Curry
50min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20 min
Curry Fish
35min
Kaiyang Cabbage (Savory Stir-Fried Cabbage)
35min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1h 15min
Egg Drop Soup
45 min
Steamed Whole Fish
45 min
Stir Fried Whole Fish
20 min
Thai Steamed Fish With Lime
30 min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25 min