Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oz extra virgin olive oil, divided
- 6 oz mixed bell peppers, julienned (¼ in.)
- ½ tsp smoked paprika
- 4 oz red onions, sliced in half-moons (¼ in.)
- 2 garlic cloves, thinly sliced
- 28 oz vegetable broth
- 14 ½ oz canned diced tomatoes, with juices
- 1 tbsp tomato paste
- ½ tsp dried oregano
- ½ tsp salt, to taste
- 4 oz dried whole wheat pasta, orzo
- 4 oz baby spinach
- 16 oz raw shrimp, peeled and deveined (medium-large shrimp)
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 5 sprigs fresh dill fronds
- 1 tbsp lemon juice
- ½ tsp red pepper flakes (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 929 kJ / 222 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1065 mg
Alternatywne przepisy
Avgolemono (Greek-style Chicken Soup)
40 Min
Shrimp Pasta Salad with Cilantro Pesto
35 Min
Shrimp Creole with Carolina Rice
50 Min
Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins
45 Min
Tortilla Soup
25 Min
Cioppino
55 Min
Chili Oil Noodles with Shrimp
30 Min
Moroccan Salmon with Lemony Couscous and Vegetable Soup
1h
Spicy Szechuan Shrimp and Broccoli
40 Min
Italian Wedding Soup
1h 15min
Tex-Mex Turkey Soup
50 Min
Shrimp Scampi
40 Min