Urządzenia i Akcesoria
Mediterranean Shrimp and Orzo Soup
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portions
Składniki
-
extra virgin olive oil divided1 oz
-
mixed bell peppers julienned (¼ in.)6 oz
-
smoked paprika½ tsp
-
red onions sliced in half-moons (¼ in.)4 oz
-
garlic cloves thinly sliced2
-
vegetable broth28 oz
-
canned diced tomatoes with juices14 ½ oz
-
tomato paste1 tbsp
-
dried oregano½ tsp
-
salt to taste½ tsp
-
orzo pastaorzo pasta whole wheat4 oz
-
baby spinach4 oz
-
raw shrimp, peeled and deveined (medium-large shrimp)16 oz
-
fresh parsley, leaves only5 sprigs
-
fresh dill fronds5 sprigs
-
lemon juice1 tbsp
-
red pepper flakes (opcjonalnie)½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1065 mg
Białko
19 g
Kalorie
929 kJ /
222 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Baked Fish with Shrimp, Vegetables and Basmati Rice (Ben)
1 godz.
Teriyaki Salmon with Edamame and Cucumber (Diabetes)
50 min
Sicilian Shrimp Salad
30 min
Lemon Caper Asparagus
25 min
Shrimp Creole with Carolina Rice
50 min
Garlic Shrimp and Grits
1 godz. 10 min
Keto Stuffed Acorn Squash
1 godz. 20 min
Southern Black-Eyed Peas
1 godz. 35 min
Portuguese Fish and Potato Stew
45 min
Salmon Miso Soup
30 min
Chicken and Bulgur Soup
40 min
Buttermilk Mashed Potatoes
35 min