Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g shallot, halved
- 4 garlic cloves
- 30 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 red chilli, deseeded, cut in pieces
- 30 g neutral oil (eg. vegetable oil)
- 300 g coconut milk
- 250 g water
-
1
tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 3 tsp red curry paste (see tip)
- 300 g sweet potato, peeled, cubed (3-4 cm)
- 25 g lime juice, freshly squeezed
- 2 Tbsp brown sugar
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 200 g cherry tomatoes, halved
- 50 g fresh baby spinach
- 450 g white fish fillets, skinless, boneless, (e.g. cod, seabass), cut in pieces (5-6 cm)
- coriander leaves, roughly chopped, for garnishing
- 1 lime, cut in wedges, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1207.8 kJ / 288.7 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 20.8 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 487.7 mg
Alternatywne przepisy
Prawn Curry
30min
Kale, Potato, Celeriac and Stilton Pie
2h
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1h 30min
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1h
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30min
Moroccan-style Baked Fish Tagine with Date Couscous
1h
Seafood Korma
40min
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30min
Fragrant Coconut Fish Soup with Sweet Potato
45min
Keralan Fish Curry
30min
Coconut Prawn Soup
45min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1h