Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g shallot, halved
- 4 garlic cloves
- 30 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 red chilli, deseeded, cut in pieces
- 30 g neutral oil (eg. vegetable oil)
- 300 g coconut milk
- 250 g water
-
1
tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 3 tsp red curry paste (see tip)
- 300 g sweet potato, peeled, cubed (3-4 cm)
- 25 g lime juice, freshly squeezed
- 2 Tbsp brown sugar
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 200 g cherry tomatoes, halved
- 50 g fresh baby spinach
- 450 g white fish fillets, skinless, boneless, (e.g. cod, seabass), cut in pieces (5-6 cm)
- coriander leaves, roughly chopped, for garnishing
- 1 lime, cut in wedges, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1207.8 kJ / 288.7 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 20.8 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 487.7 mg
Alternatywne przepisy
Orzo with Salmon and Spinach
40min
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1h
Prawn Saganaki
35 Min
Salmon and Fennel Risotto
25 min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30min
Fragrant Coconut Fish Soup with Sweet Potato
45min
Lobster and Tarragon Risotto - Risotto con aragosta e dragoncello
35 Min
Chickpea and Turkey Meatball Soup
45min
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1h
Seafood Korma
40min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30min
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45min