Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de lait
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 50 g de sucre en poudre
- 7 g de sucre vanillé maison
- 50 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 œuf
- ½ c. à café de sel
- huile végétale, pour les mains
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à soupe de lait
- pépites de chocolat, pour le service (opcjonalnie)
- confiture, pour le service (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 855 kJ / 206 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 428.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Pain sucré
1hod. 30min
Brioche espagnole
2h 45 min
Gâteau aux blancs d'œufs
35min
Brioche au lait de coco
3j 10 menit
Petits pains au lait
1u. 45min
Bagel sucré chocolat blanc et amandes
4sa 10 dk
Viennoises au chocolat
2ωρ. 50 λεπτ.
Brioche extra crémeuse
2h 15min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min
Brioche de Jeanne
4h 15min
Pains au lait et pépites de chocolat
3j 30 menit