Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 70 g de farine de blé
- 105 g de sucre en poudre
- 5 g de levure chimique
- 1 œuf
- 40 g d'huile neutre
- 50 g de lait
- 3 pommes granny-smith, détaillées en cubes
- 100 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2812.8 kJ / 676.3 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 41.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 363.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau nantais et glace au rhum
13h 15 min
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1 Std.
Couronne à la pomme et au citron
50 Min
Moelleux aux pommes
50 Min
Gratin de pomme au calvados
45min
Grand financier à la noisette
55min
Gratin de poire aux amandes
45min
Financier aux pommes façon tatin
55min
Paris-Deauville
12u.
Cobbler aux pommes
1 Std. 40 Min
Boules de neige à l'amande
55min
Gâteau Émilie
45min