Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 70 g de farine de blé
- 105 g de sucre en poudre
- 5 g de levure chimique
- 1 œuf
- 40 g d'huile neutre
- 50 g de lait
- 3 pommes granny-smith, détaillées en cubes
- 100 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2812.8 kJ / 676.3 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 41.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 363.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paris-Deauville
12h
Couronne à la pomme et au citron
50min
Moelleux aux pommes
50min
Papet jurassien
2h 45min
Flan aux pommes
50min
Dessert aux pommes
45 min
Grand financier à la noisette
55min
Cobbler aux pommes
1h 40min
Pasteras aux pommes
25min
Gâteau Émilie
45 min
Gâteau tatin aux pommes caramélisées
3h 35min
Moelleux aux pommes et caramel au beurre salé
50min