Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de sucre en poudre
- 370 g de pommes
- 15 g de beurre
- 5 œufs, blancs et jaunes séparés
- 125 g de lait
- 15 g de farine de blé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 786.8 kJ / 188 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 22.5 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 59 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glace à la violette
12h
Poulpe à la vanille
1 godz. 20 min
Chocolat liégeois
4h 30min
Gros chou chantilly saveur tiramisu
1h 50min
Galette des rois façon tartiflette
1h 30min
Paniers de pommes de terre, œuf et bacon
40min
Bananes feuilletées au chocolat
2 godz.
Gratin de spirales de patate douce au poulet
1h 10min
Carré feuilleté aux pommes, sauce au caramel
2 godz.
Saint-Honoré
3h
Crème dessert au chocolat
25min
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min