Tartelettes aux crabes et crevettes

Tartelettes aux crabes et crevettes

4.7 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 portions

Składniki

La pâte feuilletée au curry
  • 200 g de beurre doux préalablement congelé et coupé en morceaux (env. 15 g chacun)
  • 200 g de farine de blé
  • 1 c. à soupe de curry en poudre
  • 90 g d'eau très froide
  • ½ c. à café de sel
La garniture
  • 120 g de yaourt nature
  • 120 g de fromage blanc 40 % m.g.
  • 70 g de crème fraîche
  • 2 œufs
  • ½ c. à café de sel
  • 1 pincée de poivre 5 baies
  • 210 g de chair de crabe en conserve égouttée
  • 16 crevettes roses cuites, décortiquées et coupées en morceaux
  • 8 c. à café rase de câpres en saumure
  • salade verte (opcjonalnie) pour le service

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 210.6 kcal / 888.4 kJ
Białko 15.5 g
Tłuszcz 7.1 g
Węglowodany 20.4 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Sód 749.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...