Tarte au parmesan et légumes frais

Tarte au parmesan et légumes frais

4.0 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 parts

Składniki

  • beurre pour le moule
  • 60 g de parmesan coupé en morceaux
  • 50 g d'huile d'olive extra vierge
  • 100 g d'eau
  • 2 œufs
  • 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
  • 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • farine de blé pour le plan de travail
  • 250 g de légumes variés (feuilles de roquette, tomates cerise...)
  • 30 g de jambon blanc (opcjonalnie)
  • 50 g de mozzarella en billes
  • 20 g d'olives noires dénoyautées, coupées en tranches (2-3 mm)
  • 150 g de fromage frais type Madame Loïk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 231 kcal / 970 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 243 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...