Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 gros oignons
- 20 g d'huile d'olive
- 150 g de lardons
- 50 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 1 œuf
- 70 g de fromage râpé
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 4 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- 20 g de beurre fondu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1743.8 kJ / 419.8 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 650.8 mg
Alternatywne przepisy
Risotto aux oignons caramélisés et à la mimolette
45 min
Œufs farcis à la berrichonne
40 min
Rocambole de carne (Roulé de bœuf haché)
1h 5 min
Quiche de magret de canard aux oignons et pommes
1h 10 min
Bobotie (Gratin de bœuf)
50 min
Feuilleté d'endives sautées au balsamique
1h 5 min
Strukli (Beignets au fromage)
1h
Rolls de mozzarella à l'ail et aux champignons
3 Std.
Tarte croustillante au brie
50 min
Croquettes de camembert panées au sésame
30 min
Pommes de terre farcies au chorizo
50 min
Champignons farcis au gorgonzola
55 min