Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de pistaches, décortiquées, émondées et non salées
- 3 œufs
- 250 g de ricotta
- 50 g de lait écrémé
- 20 g de fécule de maïs
- 100 g de miel
- beurre, pour le plat
- 500 g d'abricots frais, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 966 kJ / 227 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux pommes et lait de noisette
40min
Flan pomme-coco
55 min
Cake romarin et pêche
55 min
Clafoutis aux fruits rouges et lait de coco
55 min
Clafoutis abricot, chèvre et amandes
40min
Cake à la ricotta et aux fruits rouges
1 godz. 15 min
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1 godz.
Clafoutis aux poires et aux amandes
45min
Flan aux pommes
50min
Terrine de poisson légère, sauce tomate au basilic
1h 45min
Cuajada aux abricots
50min
Far aux pommes
1 godz.