Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème pâtissière
- 500 g de lait
- 50 g de farine de blé
- 2 œufs entiers
- 2 jaunes d'œufs
- 5 pincées de vanille en poudre
- 10 g de sucre vanillé maison
- 70 g de sucre en poudre
- 15 g de beurre doux, en morceaux
La pâte briochée
- 75 g de lait
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 250 g de farine de blé, type 55
- 1 pincée de sel
- 25 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 50 g de beurre demi-sel, ramolli
- farine de blé, pour fariner
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1407.1 kJ / 336.3 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 46.7 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 124.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème dessert à la chicorée
15min
Gâteau quatre-quarts enrobé de chocolat
1h 30min
Riz au lait gratiné aux pommes
1h
Cubes de sucre d'orge
Brak ocen
Tarte au sucre
3u. 50min
Tarte briochée aux abricots
3 Std. 10 Min
Pain d'épices au miel de fleurs
1h
Tarte au riz à la normande
1h 25min
Cramique, brioche du Nord aux raisin secs
3h 15 min
Brioche moelleuse
4 Std. 15 Min
Crème dessert au chocolat
25 min
Flan sans pâte
6h