Tarte à gros bords

Tarte à gros bords

4.0 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 portions

Składniki

La crème pâtissière
  • 500 g de lait
  • 50 g de farine de blé
  • 2 œufs entiers
  • 2 jaunes d'œufs
  • 5 pincées de vanille en poudre
  • 10 g de sucre vanillé maison
  • 70 g de sucre en poudre
  • 15 g de beurre doux en morceaux
La pâte briochée
  • 75 g de lait
  • 20 g de levure boulangère fraîche
  • 250 g de farine de blé type 55
  • 1 pincée de sel
  • 25 g de sucre en poudre
  • 1 œuf
  • 50 g de beurre demi-sel ramolli
  • farine de blé pour fariner

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 336.3 kcal / 1407.1 kJ
Białko 10.2 g
Tłuszcz 12.2 g
Węglowodany 46.7 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 6.7 g
Sód 124.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...