Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème pâtissière
- 500 g de lait
- 50 g de farine de blé
- 2 œufs entiers
- 2 jaunes d'œufs
- 5 pincées de vanille en poudre
- 10 g de sucre vanillé maison
- 70 g de sucre en poudre
- 15 g de beurre doux, en morceaux
La pâte briochée
- 75 g de lait
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 250 g de farine de blé, type 55
- 1 pincée de sel
- 25 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 50 g de beurre demi-sel, ramolli
- farine de blé, pour fariner
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1407.1 kJ / 336.3 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 46.7 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 124.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hachis parmentier aux herbes, purée au paprika
1u. 45min
Galette à la crème d'amande
1h 20min
Cholent d'hiver aux légumes et au bœuf
4h 30 min
Gratin de ravioli
1h 40min
Chocolat liégeois
4h 30 min
Napolitain
4 godz. 20 min
Croissants aux pépites de chocolat
5hod. 40min
Chemin de fer
3h 20 min
Soupe vichyssoise
40min
Crème dessert à la chicorée
15min
Financiers à la framboise
25min
Crème pâtissière au chocolat
30min