Pain rustique
TM6 TM5

Pain rustique

4.0 (1 ocena)

Składniki

  • 600 g de blé en grains
  • 320 g d'eau, froide
  • ¾ cube de levure boulangère fraîche (30 g)
    lub 3 c. à café de levure boulangère sèche (12 g)
  • 200 g de babeurre
  • 150 g de farine à pain
  • 1 c. à soupe de vinaigre balsamique
  • 2 c. à café de sel
  • 1 c. à café de poudre de malt
  • un peu de farine à pain pour fariner

Wartości odżywcze
na 1 tranche
Kalorie
291 kJ / 70 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
14 g
Tłuszcz
0 g
Błonnik
2.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy