Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą

Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą

4.5 457 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

  • 1000 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 100 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 30 g rukoli
  • 100 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 100 - 120 g awokado pokrojonego w 1 cm kostkę (1 szt.)
  • 20 g czarnych oliwek pokrojonych w 2 mm plastry
  • 5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 5 g koperku, świeżego tylko liście
  • 50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
  • 1 łyżka oliwy z oliwek (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 532.8 kcal / 2229.3 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 29.1 g
Węglowodany 58.1 g
Błonnik 12.4 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Sód 1786.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...