
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
1000 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
100 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
30 g rukoli
-
100 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
-
100 - 120 g awokado pokrojonego w 1 cm kostkę (1 szt.)
-
20 g czarnych oliwek pokrojonych w 2 mm plastry
-
5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
5 g koperku, świeżego tylko liście
-
50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
1 łyżka oliwy z oliwek (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
532.8 kcal /
2229.3 kJ
Białko
19 g
Tłuszcz
29.1 g
Węglowodany
58.1 g
Błonnik
12.4 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Sód
1786.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KOLACJA
10 Przepisów
Polska
Polska