Urządzenia i Akcesoria
Kokosowa zupa z kurczakiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
30 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
15 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
40 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
20 g oleju kokosowego
-
450 - 500 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych w 3 cm paski
-
500 g wody
-
400 g mleczka kokosowego
-
20 - 40 g sosu rybnego
-
1 łodyżka trawy cytrynowej, świeżej, przekrojona na pół1 łyżeczka pasty z trawy cytrynowej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 liście limonki Kaffir, suszone
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
sok z limonki świeżo wyciśnięty, do skropienia
-
kolendra, świeża drobno pokrojona, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
28.3 g
Kalorie
1574 kJ /
376 kcal
Tłuszcz
24.7 g
Błonnik
0.4 g
Węglowodany
9.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CODZIENNE OBIADY II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Biała zupa chili z kurczakiem; Bułeczki na parze; Lemoniada z kolendry i cytrusów
1 godz.
Zupa krem z krewetkami
1 godz.
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 min
Zupa tajska z kurczakiem i batatami
20 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Curry z wołowiną
45 min
Orientalna zupa z owocami morza
40 min
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
35 min
Kurczak po tajsku w zielonym curry
45 min
Kokosowa zupa z rybą i batatami (z osłoną noża miksującego)
35 min
Tajska zupa z kurczakiem (Tom Kha Gai)
40 min
Zupa tajska z pastą curry Edyty Cygan
1 godz. 5 min