
Urządzenia i Akcesoria
Paprika-Shakshuka mit Avocado
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen
Składniki
-
Knoblauchzehen2
-
Zwiebeln halbiert80 g
-
gelbe Paprika in Stücken400 g
-
Olivenöl30 g
-
stückige Tomaten aus der Dose300 g
-
Wasser100 g
-
Tomatenmark40 g
-
Zitronensaft20 g
-
Paprika de la Vera1 TL
-
Kurkuma1 TL
-
Pfeffer½ TL
-
Salz1 ¼ TL
-
Avocados halbiert2
-
Tahin2 - 3 EL
-
Koriander gehackt½ Bund
-
Fladenbrot geviertelt1
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
499 kcal /
2090 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
33 g
Węglowodany
47 g
Błonnik
13.6 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
1093 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Hin & Veggie!
25 Przepisów
Niemcy
Niemcy