![Soy milk and Mantou buns Soy milk and Mantou buns](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2d2034e2-2d7e-406c-9119-f50a229e475b/Derivates/0a0686a9-57fd-4194-ac9e-16f82b930e6e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g dried soybeans
Dough
- 30 g oil, plus extra to grease
- 200 g milk
- 70 g white sugar
- 2 tsp dried instant yeast
- 2 ½ tsp baking powder
- 400 g plain flour, plus extra to dust
- ¼ tsp sea salt
Soy milk and steaming buns
- 1250 g water
- ½ tsp grapeseed oil
- 50 g sugar, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1277.3 kJ / 305.3 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 56.7 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 111.9 mg
Alternatywne przepisy
Green tea ice cream (TM6 only)
24 godz. 30 min
Mantou buns
1 godz. 30 min
Luo bo gao (radish cakes)
25 Std. 20 Min
Mala Bakkwa
4 godz. 35 min
Soy milk
24 godz. 30 min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 min
Ube Halaya Jam
2 godz. 10 min
Nian Gao (Sweet Sticky Rice Cake)
2h 25min
Homemade Soy Milk
35 min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55min
He tao zhi ma hu (sweet walnut sesame soup)
35 min
Homemade Pandan Kaya
55min