Serunding udang kering (dried shrimp floss)

Serunding udang kering (dried shrimp floss)

4.3 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
150 g

Składniki

  • dried shrimp (see Tips)
    50 g
  • dried chillies to taste (deseeded if preferred)
    5 - 7
  • warm water for soaking
  • vegetable oil
    30 g
  • fresh grated coconut (see Tips)
    120 g
  • lemongrass white part only, cut into pieces (2-3 cm)
    1 stalk
  • eschalots
    30 g
  • garlic cloves
    2
  • ground coriander
    ½ tsp
  • ground cumin
    ¼ tsp
  • ground fennel seed
    ¼ tsp

Wartości odżywcze na 150 g

Białko 33.8 g
Kalorie 2314.3 kJ / 551 kcal
Tłuszcz 39 g
Błonnik 10 g
Węglowodany 13.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...