![Serunding udang kering (dried shrimp floss) Serunding udang kering (dried shrimp floss)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C9A03F89-DBA3-4D3F-BC05-31E35E572298/Derivates/13c81d12-217e-43cd-91b0-e1565ce7350a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g dried shrimp (see Tips)
- 5 - 7 dried chillies, to taste (deseeded if preferred)
- warm water, for soaking
- 30 g vegetable oil
- 120 g fresh grated coconut (see Tips)
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into pieces (2-3 cm)
- 30 g eschalots
- 2 garlic cloves
- ½ tsp ground coriander
- ¼ tsp ground cumin
- ¼ tsp ground fennel seed
- Wartości odżywcze
- na 150 g
- Kalorie
- 2314.3 kJ / 551 kcal
- Białko
- 33.8 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 10 g
Alternatywne przepisy
Kaya (coconut jam)
1 Std. 10 Min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15min
Soy milk
24 Std. 30 Min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20min
Nasi Lemak
45 Min
Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)
55 min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15 min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 Std. 10 Min
Sambal chilli
35 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 Min
Serunding Udang Kering (Dried Shrimp Floss)
1 Std.