Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g dried scallops (see Tips)
- 150 g boiling water
- 200 g peanut oil (see Tips)
- 6 fresh long red chillies, trimmed and deseeded
- 60 g dried shrimp (see Tips)
- 80 g eschalots
- 2 - 3 garlic cloves
- 40 g fresh ginger, peeled and cut into slices (1 cm)
- 100 g smoked bacon, cut into pieces (1 cm)
- 1 fresh bird's eye chilli, deseeded, if preferred
- 40 g light soy sauce
- 40 g Chinese cooking wine
- 1 tbsp brown sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 2466.9 kJ / 587.4 kcal
- Białko
- 56.7 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 224.6 g
- Błonnik
- 13.3 g
Alternatywne przepisy
Lotus Leaf Glutinous Rice
1 Std. 35 Min
Taiwanese sticky rice
1h 40 min
Mock Fin Soup
35min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1 godz. 45 min
Luo bo gao (radish cakes)
25h 20min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5min
Authentic Meat Floss
1h 40 min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2 Std. 45 Min
Kaya (coconut jam)
1 Std. 10 Min
Pandan chiffon cake
5h 15 min
Ang Chow Chicken (Red Fermented Rice Wine Chicken)
1h 25min