![XO sauce XO sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DC1594DC-2A05-4778-8CC8-52172FB4C5C1/Derivates/8819931a-17e5-464d-b1c2-d517ef2113f9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g dried scallops (see Tips)
- 150 g boiling water
- 200 g peanut oil (see Tips)
- 6 fresh long red chillies, trimmed and deseeded
- 60 g dried shrimp (see Tips)
- 80 g eschalots
- 2 - 3 garlic cloves
- 40 g fresh ginger, peeled and cut into slices (1 cm)
- 100 g smoked bacon, cut into pieces (1 cm)
- 1 fresh bird's eye chilli, deseeded, if preferred
- 40 g light soy sauce
- 40 g Chinese cooking wine
- 1 tbsp brown sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 2466.9 kJ / 587.4 kcal
- Białko
- 56.7 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 224.6 g
- Błonnik
- 13.3 g
Alternatywne przepisy
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 Min
Pork Trotter Jelly
8 Std.
Cream of Lotus
40min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 Min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50 Min
Authentic Meat Floss
1 godz. 40 min
Hakka Yam Abacus
20 Min
He tao zhi ma hu (sweet walnut sesame soup)
35 Min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1 Std. 45 Min
Luo bo gao (radish cakes)
25小时 20 分钟
Mantou buns
1 Std. 30 Min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25min