Urządzenia i Akcesoria
Pineapple buns
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 9 godz. 50 min
8 portions
Składniki
Dough
-
oil for greasing
-
milk140 g
-
caster sugar20 g
-
dried instant yeast1 tsp
-
baker's flour plus extra for dusting270 g
-
plain flour30 g
-
egg1
-
salt¼ tsp
-
unsalted butter softened30 g
Topping
-
unsalted butter softened60 g
-
caster sugar60 g
-
milk powder1 tsp
-
baker's flour120 g
-
egg lightly beaten½
-
baker's flour for dusting
Assembly
-
egg lightly beaten½
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
8.7 g
Kalorie
1468 kJ /
349 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
2.1 g
Węglowodany
49.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
He tao zhi ma hu (sweet walnut sesame soup)
35 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Hakka Yam Abacus
20 min
Pandan chiffon cake
5 godz. 15 min
Dou sha (red bean paste)
49 godz. 10 min
Mantou buns
1 godz. 30 min
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2 godz. 30 min
Mango pudding
12 godz. 15 min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50 min
Taro bread
4 godz. 20 min
Pineapple Tarts
1 godz. 30 min
Egg Tarts
50 min