Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- oil, for greasing
- 140 g milk
- 20 g caster sugar
- 1 tsp dried instant yeast
- 270 g baker's flour, plus extra for dusting
- 30 g plain flour
- 1 egg
- ¼ tsp salt
- 30 g unsalted butter, softened
Topping
- 60 g unsalted butter, softened
- 60 g caster sugar
- 1 tsp milk powder
- 120 g baker's flour
- ½ egg, lightly beaten
- baker's flour, for dusting
Assembly
- ½ egg, lightly beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1468 kJ / 349 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 49.1 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Taiwanese sticky rice
1h 40min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1 godz. 45 min
Pineapple Tarts
1 godz. 30 min
He tao zhi ma hu (sweet walnut sesame soup)
35 min
Luo bo gao (radish cakes)
25 godz. 20 min
Dou sha (red bean paste)
49 Std. 10 Min
Authentic Meat Floss
1h 40min
Mantou buns
1 godz. 30 min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min
Pandan chiffon cake
5h 15min
Egg Tarts
50 min