![Pineapple buns Pineapple buns](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E08FC215-4FC8-4651-A619-3759A2414E03/Derivates/ADAF89B6-2BA0-41D2-8EF6-7D0B74585C41.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- oil, for greasing
- 140 g milk
- 20 g caster sugar
- 1 tsp dried instant yeast
- 270 g baker's flour, plus extra for dusting
- 30 g plain flour
- 1 egg
- ¼ tsp salt
- 30 g unsalted butter, softened
Topping
- 60 g unsalted butter, softened
- 60 g caster sugar
- 1 tsp milk powder
- 120 g baker's flour
- ½ egg, lightly beaten
- baker's flour, for dusting
Assembly
- ½ egg, lightly beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1468 kJ / 349 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 49.1 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55min
Traditional Black Sugar Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1 godz. 40 min
Pandan Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1h 5min
Gai Dan Gou (Chinese Steamed Egg Sponge Cupcakes)
30min
Radish cakes
1h 5min
Taro bread
4h 20min
Dou sha (red bean paste)
49h 10min
Egg Tarts
50min
Pandan chiffon cake
5h 15min
Luo bo gao (radish cakes)
25 godz. 20 min
Mantou buns
1h 30min