![Red bean ice cream Red bean ice cream](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D032E1F7-FFC9-4483-9CC2-025DF7C1185E/Derivates/383D27F0-A27D-4632-8B32-DE1B658DBB64.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Red bean paste
- 120 g dried adzuki beans
- water, for soaking
- 1000 g water, plus extra for soaking
- 50 g sugar
Red bean ice cream
- 400 g milk
- 100 g icing sugar
- 5 egg yolks
- 200 g pouring (whipping) cream
- 1 sprig fresh mint, leaves only, for ganishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2326 kJ / 553 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 60.8 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Taiwanese traditional Pork floss
1 godz. 40 min
Japanese Savory Egg Custard (Chawanmushi)
40min
Authentic Meat Floss
1 godz. 40 min
XO sauce
1 godz. 50 min
Ikan Bilis Seasoning Powder
40min
He tao zhi ma hu (sweet walnut sesame soup)
35min
Dou sha (red bean paste)
49h 10 min
Egg Tarts
50min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1 godz. 45 min
Luo bo gao (radish cakes)
25 godz. 20 min
Soy milk
24h 30min
Homemade Soy Milk
35min