Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g pork tenderloin, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 10 g vegetable oil
- 40 g soy sauce
- 40 g sugar
- 20 g Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 150 g water
- Wartości odżywcze
- na 180 g
- Kalorie
- 2713.3 kJ / 648.5 kcal
- Białko
- 65.4 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 2360 mg
Alternatywne przepisy
He tao zhi ma hu (sweet walnut sesame soup)
35min
Taiwanese Traditional Meat Floss
1h 40min
Taiwanese Traditional Meat Floss
1h 40min
Yam Rice
45 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25min
Taro bread
4 Std. 20 Min
Authentic Meat Floss
1h 40min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Hua sheng ma shu (peanut mochi)
30 min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2 godz. 5 min
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2 godz. 25 min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25min