![Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms) Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/90C4A097-6C48-449F-9E59-024616DC2570/Derivates/0987c31b-15fe-43af-84a9-549e1b82668a.jpg)
Wersje kompatybilne
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g dried shrimp (see Tips)
- water, for soaking
- 10 g dried shiitake mushrooms
- 3 garlic cloves
- 30 g vegetable oil
- 60 g carrot, cut into thin slices
- 500 g Chinese cabbage (wombok), rinsed and cut into pieces (4-5 cm)
- 1 pinch salt
- 2 pinches ground white pepper
- 1 tsp gluten free cornflour
- 2 tbsp water
- 4 - 5 drops sesame oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 470.3 kJ / 112 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 4.1 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 353.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3 Std. 10 Min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 Min
Mapo tofu
15 min
Teochew rice porridge with sweet potato
30min
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.
Nyonya Fish Maw Soup
1 Std. 10 Min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1 Std. 15 Min
Braised Chicken with Mushroom
1h 30min
Tomato-egg soup
20p
Braised Yee Mee
30min