Urządzenia i Akcesoria
KL Hokkien Noodles
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
-
100 g boneless chicken thighs, cut in strips (1cm)pork shoulder loin cut in strips (1cm)100 g
-
light soy sauce1 tsp
-
sesame oil1 tsp
-
cornflour (starch) plus extra 1 tbsp1 tsp
-
ground white pepper½ tsp
-
garlic cloves peeled4
-
cooking oil60 g
-
prawn shell50 g
-
water300 g
-
garlic cloves4
-
shallots120 g
-
chicken stock powder1 tsp
-
dark soy sauce50 g
-
light soy sauce20 g
-
oyster sauce15 g
-
cabbage sliced (2cm)150 g
-
choy sum stems and leaves separated100 g
-
500 g udon noodlesnoodles tai lok mee500 g
-
hot water1000 g
-
prawns, raw, medium sized peeled150 g
-
squid sliced50 g
-
sugar1 tsp
-
water2 tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1304.9 mg
Białko
31.5 g
Kalorie
3213 kJ /
767.9 kcal
Tłuszcz
23.4 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Węglowodany
108.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Three-in-One Meal (Rice, Steamed Egg and Steamed Chicken)
45 min
Rainbow Spiral Yam Mooncake
2 godz.
Tau Suan (Split Mung Bean Dessert)
50 min
Hainanese Chicken Rice
4 godz. 5 min
Singapore Chilli Crab
50 min
Singapore Laksa
55 min
Hand Ripped Cabbage
20 min
Curry Fish Head
Brak ocen
Demo Recipe 3 - Stir Fried French Beans
15 min
Ginger Scallion Fish Slices
40 min
Sambal Brinjal
40 min
Stir-fry Kailan with Oyster Sauce
10 min