Gratin de pommes de terre et panais

Gratin de pommes de terre et panais

2.7 14 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 portions

Składniki

  • 150 g d'oignons coupés en deux
  • 500 g de pommes de terre coupées en morceaux de taille adaptée à la grande goulotte
  • 350 g de panais
  • 100 g de lardons fumés
  • 150 g d'eau
  • 250 g de crème liquide 35% m.g.
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • 2 pincées de sel
  • 2 pincées de poivre moulu
  • 30 g de parmesan râpé
  • salade verte pour le service

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 350.9 kcal / 1468.2 kJ
Białko 7.4 g
Tłuszcz 23.6 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 12.7 g
Sód 257.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...