Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into quarters
- 80 g butter, cut into pieces
- 550 g water
- ½ tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 250 g white quinoa, rinsed and drained
- 180 g fresh mushrooms, sliced
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 80 g pouring (whipping) cream
- 2 sprigs fresh basil, leaves only, roughly torn
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2258.6 kJ / 537.8 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.5 g
- Błonnik
- 9.2 g
- Sód
- 448.6 mg
Alternatywne przepisy
Asparagus risotto
40 min
Eggplant and tomato breakfast hash with crispy tempeh
40 min
Millet cashew stir-fry
30 min
Mixed mushroom burgers
50min
Brussels sprouts and buckwheat winter salad
45 min
Mediterranean capsicums
2h
Raw zucchini bolognaise
15min
Fruit and yoghurt pizza
1h
Fish fillets with fresh corn polenta
1h 5min
Breakfast sausages
1h 5min
Balsamic salmon and zucchini noodles
35min
Roasted pumpkin and quinoa risotto
40 min