Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- olive oil, for greasing
- 200 g almonds
- 2 raw beetroots (approx. 350 g), peeled and cut into pieces (3 cm); plus extra peeled and spiralized for decorating
- 1 carrot (approx. 135 g), cut into pieces
- 120 g shredded coconut
- 1 orange, zest only, no white pith (optional)
- 2 tbsp psyllium husk
- 15 pitted dates (approx. 80 g)
- 140 g pure maple syrup
- 80 g raw cacao powder
- 30 g chia seeds
- 30 g flaxseeds (linseeds)
- 1 tsp vanilla bean paste
- ¼ tsp salt
Chocolate icing
- 250 g raw cacao butter
- 125 g cashews
- 40 g chia seeds
- 220 g pure maple syrup
- 110 g water
- 60 g raw cacao powder
- ¼ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1499.2 kJ / 357 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 22.1 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 77.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quinoa ANZAC biscuits
1h
Raw apple pie
3h 25min
Raw pineapple and turmeric cake
5hod. 20min
Maca chocolate bark
50min
Fermented beetroot dip
25h
Gluten free hot cross buns
3h 25min
Gluten free chocolate halva cake
1h
Buckwheat and date bliss balls
24h 20 min.
Gluten free Mediterranean bread
1 Std. 35 Min
Vegie crackers
12h 10min
Gluten free ANZAC biscuits
45min
Gluten free fruit and nut loaf
55 Min