Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g brown rice flour (see Tips)
- 60 g arrowroot flour
- ½ tsp gluten free baking powder (see Tips)
- 1 tsp xanthan gum
- ½ tsp salt
- 40 g salted butter
- 1 tsp oil
- 120 g water, plus extra if needed
- gluten free cornflour, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 628.6 kJ / 149.6 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 205.9 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free pita bread
1 godz. 15 min
Gluten free flatbreads
40min
Almond tortillas
1h 30min
Gluten and grain free bread rolls
1 godz. 20 min
Gluten free sourdough bread
192 Std. 20 Min
Gluten free hot cross buns
3h 25 min
Gluten and grain free bread rolls
1 godz. 20 min
Sesame and chia seed loaf
2h 20min
Gluten free breakfast pizza
1 godz. 20 min
Gluten free rough puff pastry
1 godz. 15 min
Gluten free flour mix
10min
Chia and pepita gluten free loaf
1h 25min