![Crunchy quinoa patties with avocado smash Crunchy quinoa patties with avocado smash](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A64F9DD7-BFD7-4302-B8D7-735A2E82DD7D/Derivates/E6510A16-F5E8-49CF-8311-EFABABA5B5BF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Quinoa patties
- 130 g tri-colour quinoa
- 850 g water
- ½ tsp salt
- 80 g Gruyère cheese, cut into pieces (2 cm)
- 40 g chickpea (besan) flour
- 3 eggs
- 30 g white chia seeds
- 2 spring onions/shallots, cut into thin slices (3 mm)
- ¼ tsp ground black pepper
- olive oil, for frying
Smashed avocado
- 2 avocados, flesh only
- ½ lime, juice only
- 1 pinch salt
Poached eggs
- 1600 g water
- 30 g white vinegar
- oil, for brushing
- 4 eggs
- balsamic glaze, to serve
- fresh flat-leaf parsley, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2747 kJ / 654 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 30.5 g
- Tłuszcz
- 45.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 620.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Turmeric latte
25 Min
Couscous tahini bowl
30 Min
Stuffed butternut pumpkin with feta
1 Std. 50 Min
Colourful quinoa salad
40 Min
Raw apple pie
3h 25 min
Nutty pancakes with stone fruit compote
1 Std.
Raw cauliflower tabouli
30 Min
Buddha bowl with lentil falafel and pomegranate
24h 50min
Zoodles with broccoli pesto
30 Min
Raw pumpkin and zucchini curry
25 Min
Crunchy seeded broccoli
40 Min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 Min