Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g black quinoa
- 60 g white quinoa
- 700 g water
- 1 mango, flesh only, diced (1.5 x 1.5 cm)
- ¼ red capsicum, deseeded and diced
- 3 - 4 cherry tomatoes, cut into halves
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra to serve
- ¼ tsp ground cumin
- 1 - 2 pinches sea salt, plus extra to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- 1 - 2 tbsp lemon juice (approx. 1 lemon), to taste
- 2 tsp extra virgin olive oil
- 200 g canned chickpeas, rinsed and drained
- 40 g dried goji berries, soaked in water for 5-10 minutes until softened then drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2245.6 kJ / 536.7 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 93.6 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 15.5 g
- Sód
- 422 mg
Alternatywne przepisy
Pumpkin and pomegranate quinoa salad
1h
Colourful quinoa salad
40min
Satay noodle salad
35min
Whole cauliflower with pea purée
40min
Warm Mediterranean couscous salad
30min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1h
Quinoa salad with chicken and avocado
1h 15min
Jewelled quinoa salad
1h 35min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35min
Sweetcorn and black rice salad
1h
Pumpkin and antipasto risoni salad
35min
Warm sweet potato and chickpea salad
45min