Urządzenia i Akcesoria
Wytrawny sos zabaglione z czosnkiem niedźwiedzim
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
50 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych pokrojonych na 3 cm kawałki
-
50 g białego wina
-
50 g wody
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki cukru
-
3 - 4 ziarna pieprzu kolorowego
-
¼ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)¼ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
6 żółtek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
156.6 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
337.4 kJ /
80.6 kcal
Tłuszcz
5.5 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
1.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z topinamburu
2 godz. 10 min
Hugo slush
5 min
Szaszłyki z łososia z sosem pomidorowo-ananasowym i kuskusem; Sałatka z kalafiorem curry; Drink Virgin Piña Colada
1 godz.
Olej aromatyzowany czerwoną papryką
24 godz. 40 min
Prosecco z trawą cytrynową
1 godz.
Gazpacho morelowo-pomidorowe
1 godz. 15 min
Miniquiche'e z konfitowaną kaczką (z osłoną noża miksującego)
5 godz.
Granita z Aperolu®
6 godz. 15 min
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 700 g
20 min
Pasta Taramosalata
15 min
Marynata do ryb na bazie jałowca i ziaren fenkułu z dodatkiem ginu
10 min
Moskole z podhalańskim sosem grzybowym
2 godz. 40 min