Urządzenia i Akcesoria
Wytrawny sos zabaglione z czosnkiem niedźwiedzim
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
50 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych pokrojonych na 3 cm kawałki
-
50 g białego wina
-
50 g wody
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki cukru
-
3 - 4 ziarna pieprzu kolorowego
-
¼ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)¼ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
6 żółtek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
156.6 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
337.4 kJ /
80.6 kcal
Tłuszcz
5.5 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
1.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Marchewkowe nachos z guacamole (TM5)
1 godz. 10 min
Czarny makaron
1 godz.
Wschodnioeuropejski brunch
1 godz. 30 min
Serowe paluchy i pesto z naci marchewki
1 godz. 50 min
Szafranowe risotto z pianką cukiniową i pudrem z boczku
5 godz. 15 min
Kanapki z pastą jajeczną
10 min
Zupa krem z pomidorów; Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
1 godz. 40 min
Wolno gotowane ananasy w syropie chili z kruszonką kokosową (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 40 min
Pesto ze szczawiu
10 min
Orzechowe ravioli z szampańskim sosem
1 godz. 30 min
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
35 min
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10 min