Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 50 g białego wina
- 50 g wody
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki cukru
- 3 - 4 ziarna pieprzu kolorowego
-
¼
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub ¼ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) - 6 żółtek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 337.4 kJ / 80.6 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 1.7 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 156.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Olej aromatyzowany czosnkiem niedźwiedzim
8óra 15p
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20min
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1 Std. 40 Min
Pesto z czosnku niedźwiedziego
10min
Zupa krem z pora i ziemniaków, polędwiczki drobiowe z sosem velouté
45min
Pomarańczowe zabajone
15min
Zielone szpecle z sosem serowym i pomidorkami
1h 10min
Twaróg śmietankowy
3h
Marynata do ryb na bazie jałowca i ziaren fenkułu z dodatkiem ginu
10min
Moskole z podhalańskim sosem grzybowym
2sa 40 dk
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
35min
Przyprawa z suszonym czosnkiem niedźwiedzim
2h 10min