Urządzenia i Akcesoria
Wytrawny sos zabaglione z czosnkiem niedźwiedzim
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
50 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych pokrojonych na 3 cm kawałki
-
50 g białego wina
-
50 g wody
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki cukru
-
3 - 4 ziarna pieprzu kolorowego
-
¼ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)¼ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
6 żółtek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
156.6 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
337.4 kJ /
80.6 kcal
Tłuszcz
5.5 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
1.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50 min
Tabbouleh z surowymi warzywami
1 godz. 45 min
Sos holenderski – 500 ml
15 min
Sos holenderski – 250 ml
15 min
Sos majonezowy z pomidorami i kolendrą
20 min
Sos pietruszkowy (persillade)
5 min
Sałatka z jeżynowym sosem winegret
20 min
Carpaccio z kalarepy i jabłka z pesto pietruszkowym
25 min
Mus kardamonowy z chałwą, granatem i pistacjami
50 min
Sos béarnaise
20 min
Japońska sałatka ogórkowa z awokado i algami morskimi (Sunomono)
1 godz. 20 min